top of page

Over mij

Mijn naam is Inez van der Velde.

Naast remedial teacher ben ik ook werkzaam als logopedist in het Speciaal Basis Onderwijs.

In 2008 heb ik de opleiding Leraar Speciaal Onderwijs met de afstudeerrichting Remedial Teaching voltooid. Een mooie aanvulling op mijn logopedische kennis.

Door mijn ervaring als logopedist in het onderwijs, werd het verband tussen een zwakke (spraak-) taalontwikkeling en problemen met de schoolvakken voor mij steeds duidelijker. Een goede taalontwikkeling is immers nodig om de leerstof en instructies te kunnen begrijpen. Meer inzicht krijgen in leerproblemen en de aanpak daarvan vond ik daarom belangrijk.

Daarnaast wilde ik mijn kennis rondom dyslexie vergroten. Als logopedist was ik al betrokken bij de diagnostiek en begeleiding van factoren die met dyslexie samenhangen, maar ik wilde nog adequater leerlingen met dyslexie kunnen begeleiden. Voor mij reden om de opleiding Remedial Teaching te gaan volgen, zodat ik zowel kinderen met (begrijpend) lezen en spelling als ook met rekenen kan helpen.

 

In augustus 2008 ben ik gestart met RT-praktijk Inez in Berkel-Enschot en begeleid ik veel kinderen uit regio Tilburg.

 

Aanvullend heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder dyslexie voor (mede)behandelaars, dyslexiebehandeling bij comorbiditeit, de workshop Taal in Blokjes, Video Interactiebegeleiding, de cursus executieve functies, NLP voor paramedici en Veilig werken met kinderen en jeugd.

Ik neem deel aan verschillende kwaliteitskringen, waaronder een dyslexiekring en ben ik geregistreerd in het NVLF Dyslexieregister.

 

Ik ben ook te vinden op LinkedIn!

Inez van der Velde RT-Praktijk Inez Berkel-Enschot Tilburg
RT-Praktijk Inez Remedial Teaching

“Ieder individu is een wonder van onbekende en ongerealiseerde mogelijkheden”

– W.G. Jordan

bottom of page